За Града

САНДАНСКИ, ГРАДА С УНИКАЛЕН КЛИМАТ И ЛЕКОВИТИ МИНЕРАЛНИ ИЗВОРИ

КЛИМАТИЧНИТЕ И ПРИРОДНИ ДАДЕНОСТИ, ЛЕЧЕБНИ МИНЕРАЛНИ ИЗВОРИ, ЛЕКОВИТ ВЪЗДУХ, КРАСИВА ПРИРОДА И БОГАТО КУЛТУРНО-ИСТОРИЧЕСКО НАСЛЕДСТВО СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО БЛАГОДАТНИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ, ОТДИХ И ТУРИЗЪМ.

Сандански е идеално място за модерна климатотерапия, банеоложко лечение, рехабилитация, първична и вторична профилактика и рекреация.

Гордостта на курорта е красивият градски парк, един от най-големите в българия и единствен с пясъчни алеи.

Чудесата на региона и автентичния фолклор ще Ви впечатлят и накарат да се почувствате добре дошли във всеки сезон и празник.

БЛИЗО ДО ГРАДА

Попинолъшкият водопад 

Водопадът се намира в Северен Пирин и е разположен по течението на река Башлийца на стотина метра над сливането ѝ с река Сърчалийца, които заедно дават началото на река Санданска Бистрица. Висок е 15 метра, като през цялата година се отличава с пълноводие. На 11 октомври 1965 година е обявен за природна забележителност. 
Маршрут: Върви се по асфалтиран път. Водопадът е точно до пътя.

Хижа „Вихрен“

Хижа „Вихрен“ се намира в Пирин планина, на скален праг на левия бряг на река Бъндерица на 1950 м. н. в. Построена е през 1939-1941 г. от туристическото дружество в Банско и е наречена Елтепе (старото име на връх Вихрен). Стопанисва се от хотел Стражите в Банско. Общо хижата предлага 120-130 легла. 
Маршрут: Върви се по маркирана в жълто пътека. След сравнително стръмно изкачване през местността Душевадника се навлиза в оголения тревен циркус Голямо Спано поле. Пътеката пресича циркуса в посока североизток. При Муратов връх се минава през Бъндеришка порта, следва спускане покрай Муратовите езера, Равнако и хижа „Вихрен“.

Хижа „Синаница“

Разположена е на северния бряг на Синанишкото езеро, в непосредствена близост до връх Синаница. Хижата може да приюти до 50 души. През летния сезон пред хижата се открива палатков лагер. Водоснабдена е и електрифицирана от генератор. Санитарните помещения са външни. През зимния сезон в хижата няма поддържащ персонал. Построена през 1975-1977 г. 
Маршрут: Върви се по маркираната в жълто пътека за хижа Вихрен. В южната част на циркус Голямо Спано поле, при кръстопътя с маркираната в кафяво пътека (за хижа „Беговица“ и хижа „Пирин“) се поема вляво (северозапад). Следва изкачване на Синанишка порта и слизане до хижа „Синаница“.

Работно време

обедно меню

ПОН – ПЕТ
11:00-15:00ч

Петък
18:00 – 2:00ч

Събота
18:00 – 2:00ч

Свържете се с Нас

Не се колебайте. Позвънете ни, ако имате някакви въпроси!